octombrie 6, 2017

Fanuc, liderul global în producţia de echipamente automatizate pentru fabrici, îi așteaptă pe vizitatorii Demo Metal Brașov cu echipamente din întreaga gamă dedicată industriei prelucrării metalelor: roboţi industriali, sisteme CNC, tăiere cu fir EDM.

Robot pentru sudare cu arc electric

Model AM-0iA

Fiind special concepuţi pentru aplicaţiile de sudare cu arc electric, roboţii din seria Arc Mate sunt rezultatul multor ani de experienţă în domeniul roboticii şi al sudurii. Cu sarcini utile de până la 20kg şi raze de acţiune de maximum 2m, această serie se pretează pentru o gamă amplă de aplicaţii de sudare cu arc electric, sudare cu laser, îmbinare şi tăiere. Sunt disponibile modele diferite pentru a veni în întâmpinarea unei varietăţi mari de cereri şi, indiferent de model, acestea sunt prevăzute cu numeroase unelte care le amplifică caracterul versatil şi care sporesc eficienţa proceselor dumneavoastră.

Datorită designului subţire al braţului şi articulaţiei tubulare, roboţii FANUC de sudare cu arc electric pot accesa cele mai înguste spaţii şi pot manipula sarcini utile extrem de mari. Roboţii FANUC sunt rezultatul multor ani de experienţă în domeniul roboticii şi al sudurii cu arc electric. Se pretează pentru o gamă amplă de aplicaţii industriale de sudare cu arc electric, cum ar fi sudarea cu laser, îmbinarea şi tăierea. Sunt disponibile modele diferite pentru a veni în întâmpinarea unei varietăţi mari de cereri ş toate sunt prevăzute cu numeroase unelte care le sporesc versatilitatea şi care sporesc siguranţa şi eficienţa proceselor de sudare cu arc electric.

Modelul AM-0iA FANUC cu greutate redusă, pentru sudare cu arc electric oferă o versatilitate enormă în cazul operaţiilor ce implică piese de mici dimensiuni şi sarcini utile mai uşoare. Fiind echipată cu 6 axe, această versiune standard ocupă o suprafaţă mică de instalare, dar oferă o versatilitate enormă pentru o varietate de aplicaţii de sudare cu arc electric, sudare cu laser, îmbinare şi tăiere.

Controler CNC

Model iHMI cu ecran 10.4 inch

Proiectat pentru a fi extrem de uşor de folosit, noul iHMI de la FANUC simplifică şi eficientizează exploatarea utilajelor CNC. Noul panou este plat, prezintă taste poziţionate ergonomic, un hardware complet reproiectat şi o interfaţă nou-nouţă pentru utilizator. Pentru a accepta integrarea perfectă în conceptele utilajelor existente, acesta prezintă aceleaşi dimensiuni ca şi celelalte interfeţe FANUC, permiţând utilizatorilor să păstreze tastaturile existente şi să facă uşor trecerea de la hardware-ul vechi la cel nou. În ciuda aspectului său reproiectat şi al configuraţiei mai intuitive, utilizatorii FANUC vor constata că oferă o experienţă familiară de utilizare. Pentru un timp maxim de funcţionare a utilajelor, iHMI este prevăzut cu funcţii noi de întreţinere şi înregistrare a datelor, necesare fabricilor inteligente şi celor bazate pe conceptul IoT (Internetul obiectelor).

FANUC iHMI a fost conceput pentru a fi extrem de uşor de folosit. Pictogramele intuitive ale meniurilor, designul cu vizibilitate sporită şi elementele de animaţie elimină bătăile de cap la operaţiile de prelucrare complexe, facilitând astfel accesarea celor mai sofisticate programe şi funcţionalităţi. În ciuda dispunerii sale mai intuitive, utilizatorii vor descoperi totuşi că experienţa cu FANUC le este familiară.

Centru de prelucrare vertical de înaltă performanţă

Model ROBODRILL D21LiB5

Utilajul ROBODRILL din noua generaţie promite o calitate şi o precizie inegalabile, cu costuri orare excelente. Cu un timp imbatabil de schimbare a sculelor de 0,7 secunde şi o magazine capabilă să manipuleze scule cu o greutate de 4 kg, noua versiune avansată este cel mai rapid şi cel mai puternic centru de prelucrare vertical disponibil pe piaţă. Prezentând de departe cei mai scurţi timp de ciclu la majoritatea operaţiilor de prelucrare, toate utilajele ROBODRILL sunt adevărate maşini multifuncţionale de mare viteză, ce oferă o performanţă incredibilă şi o eficienţă de neegalat.

Cu o serie de opţiuni diferite pentru arborele principal dintre care puteţi alege, utilajul este perfect pentru aplicaţii standard. Repetabilitatea excelentă face ca acest model să fie ideal pentru aplicaţii precum găurirea, alezarea şi filetarea de mare viteză în sectorul medical şi de maşini-unelte:

 • – design rigid şi o masă încrucişată turnată, robustă
 • – întreţinere uşoară, datorită accesului direct la toate componentele
 • – exploatare uşoară, datorită opţiunilor de configurare intuitive, rapide şi simple
 • – iHMI nou pentru uşurinţă maximă de utilizare şi planificare completă a întreţinerii
 • – ecran de întreţinere dedicat
 • – detectare timpurie a problemelor, datorită unui sistem integrat de atenţionare timpurie, care oferă o asigurare îmbunătăţită a calităţii
 • – presiune a agentului de răcire de 70 de bari prin interiorul arborelui principal pentru găurire neîntreruptă a orificiilor adânci şi cu diametru mic
 • – flexibilitate permanentă, datorită unei game ample de componente care se potrivesc nevoilor dumneavoastră, inclusiv mese rotative şi basculante

 

Utilaj pentru prelucrare prin electroeroziune cu fir şi sistem CNC de înaltă precizie Model ROBOCUT C400iB

Maşina ROBOCUT cu EDM cu fir din noua generaţie este proiectată pentru a asigura precizia în detrimentul vitezei. Seria CiB include utilaje multifuncţionale, flexibile, cu timp medii incredibil de lungi între defecţiuni, o întreţinere redusă, longevitate şi timpi de funcţionare excelenţi. Aceste utilaje atemporale sunt proiectate să economisească timpul şi să reducă costurile unitare, asigurând, în acelaşi timp, precizie şi tăiere optime.

Concepute pentru performanţă maximă, utilajele FANUC ROBOCUT au următoarele caracteristici:

 • – cea mai recentă tehnologie de sisteme CNC şi servomotoare
 • – generator proiectat pentru fiabilitate maximă
 • – sunt capabile să taie piese groase, etajate şi conice
 • – permit tăierea mai multor piese de prelucrat
 • – prezintă funcţia de Prindere a miezurilor uşor de folosit pentru o prelucrare automatizată şi mai îndelungată
 • – asigură înfilarea firului în doar 10 secunde
 • – permite reînfiletarea automata pe traseul firului
 • – asigură controlul precis dublu servo al tensiunii firului