Automatizarea face progrese, o tendinţă care este din ce în ce mai evidentă şi în domeniul prelucrării metalelor. La Demo Metal Braşov 2017, între 23 şi 25 octombrie 2017, KUKA Robotics se concentrează pe soluţii de automatizare orientate spre propriile aplicaţii. Vizitatorii târgului se pot convinge singuri de acest lucru la standul KUKA din hala 25.

Standul include prezentarea unei soluţii KUKA gata de utilizare în care KR 3 AGILUS are sarcina de a prelua componente din sistemul de alimentare cu materiale şi de a le plasa pe o placă, cu ajutorul unui sistem de prindere cu vid. Un aparat de fotografiat – care furnizează robotului coordonatele corecte ale poziţiei componentelor – permite robotului să ridice şi să pună jos componentele într-un mod selectiv.

Vom folosi un scanner laser pentru zone de siguranţă, asigurat de partenerul nostru SICK, pentru a face robotul mai sigur. Procesele de producţie în reţea şi de control în medii complexe mecanizate vor determina viitorul industrial. Vom prezenta un proces industrial dinamic, optimizat în timp real şi auto-organizat, cu un scanner laser pentru zone de siguranţă S3000 de la SICK şi un robot KUKA 6 AGILUS.