• Demo Metal Brasov - Universal Robots

În cadrul Demo Metal Brașov 2018, la standul ALFA TEST (Pavilionul B, Stand 6) vor fi simulate o serie de aplicaţii pick-and-place, recunoaştere optică şi asamblare, utilizând: roboţii colaborativi Universal Robots (UR3eSeries, UR5 şi UR10), Kit-ul Robotiq (Gripper 2f85, Wrist Camera, Senzor de control al forţei FT300) şi Senzorul OnRobot. De asemenea, vor fi prezentați roboții mobili industriali (MiR200) și software-ul de reconstrucție 3D Volume Graphics.

Roboţii colaborativi Universal Robots sunt destinaţi să lucreze în acelaşi mediu cu operatorii, neavând nevoie de sisteme complicate de siguranţă sau garduri de protecție. Limbajul de programare este foarte intuitiv, face ca operarea sau programarea acestor roboţi să fie accesibilă atât oamenilor cu experienţă în acest domeniu, cât şi celor care nu au mai utilizat sau programat un robot niciodată.

Roboţii mobili industriali MiR sunt destinaţi pentru automatizarea proceselor de logistică din cadrul companiilor. Datorită camerei şi a senzorilor de perimetru, roboţii MiR se ghidează şi calculează cea mai rapidă rută pentru a rezolva misiunea.

Robotiq şi OnRobot reprezintă accesorii plug&play pentru roboţii colaborativi Universal Robots. Aceste accesorii pot fi grippere, camera pentru recunoaşterea poziţiilor pieselor sau senzori de control al forţei pentru aplicaţii speciale.

Software-ul de reconstrucție 3D Volume Graphics ajută la analiza şi reconstrucţia 3D a pieselor din diferite aplicaţii industriale.

Alfa Test este o companie specializată în automatizări, inspecţie şi testare pentru industria electronică şi automotive. Din punct de vedere al automatizării, compania dispune de o echipă de mecatronică formată din ingineri proiectanţi şi programatori cu peste 10 ani experienţă în acest domeniu, putând oferi clienţilor soluţii de automatizare la cheie.