• Mapal Microtek MonoReam additive manufacturing

Mapal Microtek SRL reprezintă în România compania MAPAL Präzisionswerkzeuge Dr. Kress KG, unul dintre principalii furnizori internaționali pentru scule de precizie pentru prelucrarea tuturor materialelor. Mapal Microtek deține utilaje de înaltă precizie pentru producția de scule speciale și servicii de reascuțire și acoperire PVD. Aceste utilaje sunt similare cu cele folosite în fabricile Mapal, și asigură recondiționarea sculelor la parametrii originali.

La Demo Metal Brașov, la Standul 25 din Pavilionul B, MAPAL Microtek prezintă:

– cele patru noi modele de burghie cu trei tăișuri: Tritan-Drill-Uni-Plus pentru uz universal, iar pentru aplicații specifice, Tritan-Drill-Alu, Tritan-Drill-Iron și Tritan-Step- drill-Steel.

Burghiele Tritan de la MAPAL sunt un succes pe plan general datorită marilor avantaje economice ale acestora. Profilele super finisate ale canalelor elicoidale de evacuare îmbunătățesc evacuarea așchiilor și împreună cu o acoperire rezistentă la uzură conduc la creșterea duratei de viață a sculei cu până la trei ori. Datorită geometriei inovatoare Tritan, burghiele realizează, de asemenea, creșteri semnificative ale avansului și, prin urmare, ale performanței. Geometria specială a tăișului transversal conferă burghiului o înaltă stabilitate combinată cu robustețe, superioară burghielor clasice cu două tăișuri.

Mapal Microtek Tritan-Drill
– un nou program de frezare cu plăcuțe indexabile ISO radiale, care completează portofoliul de scule de frezat existent.

Până în prezent, compania s-a concentrat în principal pe un program de frezare cu plăcuțe indexabile ISO tangențiale. Acestea sunt utilizate în special pentru aplicații speciale, îndepărtarea adaosurilor de prelucrare foarte mari, condiții instabile de lucru sau pentru freze disc. MAPAL a încorporat know-how-ul cuprinzător acumulat în aceste aplicații speciale în noua serie de scule de frezat cu plăcuțe ISO indexabile. Noile freze puternice de frezare a feței, conturului, canalelor și suprafetelor laterale sunt destinate prelucrărilor medii a fontei, oțelului și oțelului inoxidabil. Corpul sculelor este optim proiectat, cu numărul ideal de dinți pentru aplicația respectivă. Plăcuțele radiale indexabile pozitive și negative sunt fabricate din patru carburi acoperite PVD, substraturile și acoperirile fiind nou dezvoltate pentru această gamă.

Mapal Microtek rounds off the portfolio for milling with radial ISO indexable ...

– alezoare fixe cu mai multe muchii, prima opțiune în alegerea sculei atunci când sunt necesare valori mari de așchiere și timpi de prelucrare scurți.

Datorită limitărilor proceselor convenționale de fabricație, nu a fost posibil în prealabil distribuirea lichidului de răcire în mod specific în toate zonele de tăiere ale sculei. Poziționarea orificiilor de ieșire a lichidului de răcire a fost întotdeauna un compromis. Prin tehnologia de prelucrare prin aditivare – printare laser 3D – MAPAL a reușit să proiecteze în mod optim forma și poziția orificiului pentru lichidul de răcire, realizând astfel o răcire îmbunătățită a muchiei tăietoare. Datorită orificiilor speciale, alezoarele noi din seria MonoReam livrează acum lichidul de răcire exact acolo unde este necesar. Acest lucru asigură o răcire ideală, precum și o lubrifiere eficientă a muchiei de tăiere și a canalelor de evacuare a așchiei. Acest lucru conduce, la rândul său, la uzura mai puțin agresivă a muchiei tăietoare și la o suprafață cu o rugozitate mult mai scăzută.

Pentru mai multe stiri despre Demo Metal Brasov 2018, accesati sectiunea de stiri.