• Bosch Rexroth

În calitate de partener global, Bosch Rexroth susţine eforturile constructorilor de mașini și instalații din întreaga lume cu ajutorul tehnologiei sale de vârf și al cunoștințelor de specialitate din domeniu. Inovaţiile noastre oferă îmbunătăţiri multidimensionale pentru producătorii de maşini şi pentru utilizatorii finali. În plus, facilităm utilizarea soluțiilor din mai multe domenii tehnologice cu ajutorul unor funcții predefinite și al unor instrumente de inginerie integrate.

Interesul manifestat de Bosch Rexroth pentru pieţele industriale din România a constituit factorul decisiv al participării la Demo Metal Brașov.

Echipa Bosch Rexroth vă așteaptă la standul 19, pavilionul B, Sala Dacia, pentru a vă prezenta cele mai recente inovații:

Cytro Pac

Sistemul CytroPac integrează diferite funcţionalităţi ale grupurilor de pompare clasice într-un spațiu mic, fiind proiectat pentru reducerea zgomotului. Având eficiență energetică ridicată, sistemul cu turație variabilă Sytronix se adaptează mereu la puterea cerută. Astfel, economisește energia, reduce emisiile de CO2 și costurile de operare.

Convertizorul de frecvență integrat acționează ca un centru de control pentru următoarele: presiune, temperatură, nivel de umplere, debit și senzori de contaminare. Aceste date sunt furnizate către nivelul de control superior prin intermediul unui dispozitiv cu interfaţa multi-Ethernet.

Active Cockpit
Platforma de comunicare interactivă și managementul datelor

ActiveCockpit este o platformă de comunicare interactivă pentru zona de producție și face parte din gama de soluții Industry 4.0.
Prin intermediul afișajului și interactivității, toate informațiile relevante pot fi utilizate direct la nivelul zonei de producție. Acest lucru, pe lângă faptul că salvează timp și reduce costurile, contribuie la îmbunătățirea productivității.

ActiveCockpit permite: conexiunea directă cu sistemele back-end (ERP/MES), interfațarea aplicațiilor web specifice utilizatorului, structurarea și documentarea ședințelor și generarea automată a rapoartelor. Posibilitatea de escaladare și e-mailing facilitează procesul de luare a deciziilor în strânsă legătură cu producția.

Sytronix

Hidraulica industrială modernă combină avantajele unice ale sistemelor hidraulice cu flexibilitatea controlerelor de ultimă generaţie. La Bosch Rexroth, găsiţi cel mai mare portofoliu de sisteme hidraulice inteligente cu interfață de conectare. De exemplu, sistemele Sytronix FCP, DFE și SVP, care pot realiza control în presiune, debit și poziție, folosind pompe cu pistoane axiale sau roți dințate, servomotoare sincrone și asincrone și convertizoare de frecvență sau drive-uri de putere.

Simulatorul de maşină – unealtă dotată cu unitate de frezare reală

Simulatorul CNC, dotat cu unitate de frezare, demonstrează competența Bosch Rexroth în debitarea rapidă și foarte precisă a perimetrelor neregulate, complet automatizat cu sisteme și competențe Rexroth.

Soluții bazate pe tehnologii multiple, pentru cea mai mare productivitate și reducere a consumului de energie:

• performanța ridicată prin utilizarea platformei CNC – IndraMotion MTX;
• siguranța la bord – soluții de sisteme sigure cu timp scurt de răspuns;
• utilizarea optimă a energiei datorită performanțelor ridicate ale sistemelor de control IndraDrive și ale motoarelor IndraDyn;
• eficiența energetică și precizie datorită ansamblurilor de șurub cu bile și ghidaje liniare;
• economisire de energie datorită acționărilor flexibile orientate pe optimizarea consumului de energie, în cazul pompelor cu turație variabilă.

Active Assist

Active assist reprezintă cea mai nouă soluție pentru producția manuală de serie mică. Datorită echipamentelor hardware și software-ului utilizat, Active assist permite utilizarea spațiului de lucru într-un mod flexibil, fapt ce permite reconfigurarea acestuia pentru mai multe tipuri de produse.

Tehnologia folosită variază de la sistemul simplu „pick by light” la proiectarea unei zone de interes pe cutia cu materia primă necesară pasului curent din procesul de asamblare sau proiectarea zonei de interes pentru operația de înșurubare/îmbinare. De asemenea, varianta completă a sistemului Active assist are încorporată o cameră care detectează poziția mâinii, tehnologie care permite implementarea unui sistem poka yoke în ceea ce privește utilizarea materiei prime corecte sau a ordinii de înșurubare/asamblare a produsului.

ODiN ConditionMonitoring
Online Diagnostics Network

Folosind soluții software precum ODiN, Rexroth a ridicat la un nou nivel procesul de monitorizare a stării echipamentelor. Aceasta se realizează prin achiziția și procesarea datelor în timp real.

Mulțumită ODiN, colectarea de date concrete pentru analiza predictivă este acum posibilă.

Soluția ODiN permite implementarea conceptului de mentenanță predictivă pe anumite echipamente din gama Rexroth: hidraulică – pompe, cilindri, grupuri de pompare, distribuitoare, motoare electrice. Datele colectate folosind senzori (cum ar fi de curent, presiune, temperatură) sunt transmise prin intermediul unui calculator industrial către o locație-server (cloud) unde, folosind algoritmi adaptivi de analiză, se generează un indice de sănătate al echipamentului și diferite rapoarte-suport pentru organizarea mentenanței.

Beneficii:

• creșterea productivității prin reducerea intervențiilor neprevăzute și costisitoare și îmbunătățirea procesului de producție;
• planificarea predictivă a intervențiilor de mentenanță și a pieselor de schimb, prin ODiN Service agreements.

VarioFlow

Sistemul de transport VarioFlow plus oferă progrese în simplitate, flexibilitate și funcționare silențioasă. Cu VarioFlow plus, utilizatorii pot configura cu ușurință soluții individuale, de economisire a spațiului pentru sarcini de transport complexe, chiar și pentru medii deosebit de dificile. Pentru a simplifica selectarea și corectarea combinației modulelor, Rexroth oferă software-ul de planificare MTpro cu Layout Designer. Conveioarele, dar și stațiile de lucru pot fi proiectate, iar componentele selectate și rezultatele se pot obține prin programul CAD.

Cu funcționarea cu zgomot redus, noul conveior contribuie foarte mult la reducerea zgomotului și, prin urmare, la îmbunătățirea condițiilor de lucru. Rexroth atinge acest nivel de funcționare prin caracteristicile de alunecare optimizate și utilizarea șinelor de glisare cu montare laterală. În același timp, acest lucru asigură uzură scăzută și asamblare rapidă și sigură.

Cerințele actuale privind soluțiile de transport adresate utilizatorilor sunt mai exigente mai mult ca oricând. Prin VarioFlow plus, Rexroth vă oferă un sistem de transport versatil, de înaltă performanță și standardizat, pentru utilizarea în domenii precum industria alimentară și ambalare, linii de asamblare în industria auto și cea electronică și interconectarea între mașini.