• TechnicAs MS

TECHNICAS MS SRL vă oferă soluții și servicii complete în domeniul fixării rapide a pieselor de lucru la mașini de frezat/centre de prelucrare. Utilizând platourile magnetice electropermanente, fixarea pieselor de lucru devine mult mai rapidă, precisă, uniformă, reducând vibrațiile și uzura plăcuțelor de frezat.

Principalul produs pe care TechnicAs MS îl va expune la DEMO METAL BRAȘOV, stand 22, pavilion A, este Platoul magnetic electropermanent.

Platoul magnetic electropermanent este folosit pentru fixarea rapidă a pieselor de lucru la mașini de frezat CNC și la centrele de prelucrare.

Avantajele platourilor magnetice electropermanente:

Sistemul este unul sigur şi economic deoarece foloseşte energie electrică doar la ciclul de magnetizare şi demagnetizare al platoului, el netrebuind să fie alimentat continuu. Absenţa consumului de curent electric permite economisirea energiei şi menţinerea suprafeţei de fixare în stare rece fără deformări sau expansiuni. Prin utilizarea extensiilor de poli care permit reglajul automat se reduce considerabil timpul de fixare a pieselor cu suprafaţa neregulată. Se poate prelucra partea superioară a unei piese şi conturul, respectiv se poate şi găuri piesa numai dintr-o singură fixare. Dispozitivul nu necesită întreţinere, nu este necesară modificarea mașinii-unelte, sunt eliminate vibraţiile astfel fiind redusă uzura sculelor. Datorită poziţionării polilor sub forma unei table de șah se obţine un câmp magnetic plat cu concentraţie ridicată, omogenă, echilibrată şi controlată unde magnetizarea disipată este minimă. După demagnetizare nu există magnetism remanent nici în piesa prelucrată, nici în şpan.

La standul companiei de la DEMO METAL BRAȘOV, vor mai putea fi văzute:

• Dispozitivele de ridicare cu magneți permanenți care se utilizează pentru ridicarea și manipularea pieselor de lucru. Sarcini cuprinse între 100 kg și 3000 kg;

• Platouri cu magneți permanenți utilizate la mașinile de rectificat.