• Metrom

În cadrul Demo Metal Brașov 2018, la standul 9, pavilion B, SC Metrom Trading SA, împreună cu partenerul Turck Automation propun o aplicație de verificare conformitate piese și sortarea lor prin integrarea unui robot și a unui profilometru. Partea de integrare robot a acestei aplicații, precum și piesele mecanice din cadrul ei sunt realizate 100% de către SC Metrom Trading SA. Pentru această aplicație s-a ales un robot Mitsubishi care este poziționat pe o structură din tablă sudată. Proiectarea, mecanică și electrică, execuția și programarea instalației a fost realizată de inginerii noștri. Programarea profilometrului de măsurare a fost realizată de specialiștii de la Turck.

SC Metrom Trading SA este o societate privată cu capital 100% românesc care a luat ființă în anul 2005 prin privatizarea secției de prelucrări mecanice din fost fabrică de stat Metrom.

În cei 13 ani de activitate partea de prelucrări mecanice s-a dezvoltat prin achiziționarea de tehnologii noi.

În secția de prelucrări mecanice avem în acest moment peste 25 de mașini de prelucrat, CNC și mașini clasice, iar majoritatea pieselor prelucrate sunt livrate la clienți din afara României (Germania, Franța). Pe partea de prelucrări se realizează piese unicat sau piese de serie mică.

În anul 2015 în cadrul societății s-a înființat secția de Automatizări Industriale. În cadrul acestei secții se realizează proiectarea și construirea echipamentelor de asamblare, dupa specificațiile clientului pentru industria automotive. Secția are în cadrul ei toate resursele necesare pentru astfel de proiecte: proiectanți, electricieni, programatori PLC. Execuția pieselor mecanice componente ale acestor utilaje este realizată în cadrul secției de prelucrări mecanice ale societății.

Din anul 2018  Metrom Trading este integrator agreat oficial de roboți Universal Robots.