Titlebar
HomeANOROM
ANOROM

Compania ANOROM SRL este specializata în tratamentul de suprafata al pieselor din aluminiu. Realizam urmatoarele tratamente anodizare (eloxare) decorativa incolora si colorata, anodizare (eloxare) dura, anodizare (eloxare) dura neagra, cromatare (pasivare) SURTEC 650.

Produse

ANODIZARE (ELOXARE) DECORATIVA SI DE PROTECTIE

ANODIZARE (ELOXARE) DECORATIVA SI DE PROTECTIE

Aluminiul se oxideaza natural în aer liber acoperindu-se cu un strat foarte fin de alumina (oxid de aluminiu). Acest strat este supus deteriorarii din cauza fragilitatii sale care se datoreaza atât grosimii reduse a stratului de oxid cât si a neomogenitatii acestuia.

Anodizarea (eloxarea) decorativa sulfurica pe care noi o realizam este un tratament electrochimic în mediu acid care consta în realizarea unei oxidari fortate si controlate cu scopul de a obtine un strat protector de oxid de aluminiu suficient de rezistent si omogen. Suprafata astfel obtinuta va fi stabila, rezistenta si mult mai usor de curatat.

ANODIZARE DURA

Anodizarea dura respecta aceleasi principii de formare ca si anodizarea de decorativa si de protectie. Diferenta consta în faptul ca anodizarea dura se realizeaza la temperaturi scazute si intensitati mari ale curentului electric. Porii stratului anodizat dur sunt mai mici decât la anodizarea clasica.
Instalatia de anodizare dura de la ANOROM permite obtinerea unui strat cu o grosime de pâna la 100 µm. Duritatea stratului variaza în functie de aliaj între 300 si 800 HV la o grosime de strat de 50µm.
Aliajele recomandate entru anodizare dura sunt din seriile 5000, 6000 si 7000. Aliajele din seria 2000 prezinta riscuri de ardere a pieselor, grosimea stratului si duritatea acestuia fiind mult mai mici dcât la celelalte serii. Aliajele 2011, 2007 si 2030 sunt improprii tratamentului de anodizare dura.
Principalele proprietati ale stratului anodizat dur : izlolator electric, izolator termic, rezistent la frecare si zgârieturi.

CROMATARE (SURTEC 650)

Cromatarea SURTEC 650 este un tratament de suprafata ce asigura protectia anticoroziva si este un excelent suport pentru vopsirea în câmp electrostatic a pieselor din aluminiu.

Centru de evenimente Lux Divina Brasov
Address
Str.13 Decembrie, nr. 96 (Fosta platforma Industriala Rulmentul), Brasov,500146
  • Lux Divina
    Strada 13 Decembrie Nr. 96
  • 0754.076.700
    demometal@tehnicmedia.ro
Demo Metal
anorom-demo-metal