Titlebar
HomeDespre
Demo Metal pe scurt

DEMO METAL este cel mai important eveniment din Romania care se adreseaza specialistilor din industria prelucrarii metalului. Este locul in care cei mai importanti furnizori de masini-unelte, scule, echipamente, accesorii si solutii software pentru industria de prelucrare a metalelor isi prezinta ultimele inovatii si cele mai noi tehnologii.

Conceptul inedit si inovativ al Demo Metal se bazeaza pe demonstratiile practice pe echipamentele expuse. Procesele de fabricatie si echipamentele pe care se vor face prezentarile vor deveni etalon pentru specialistii vizitatori si vor putea fi o optiune investitionala viabila pentru companiile din industria romaneasca.

Despre Demo Metal

Conceptul DEMO METAL, validat in cele zece editii anterioare, pune accentul pe practica. Astfel, la DEMO METAL Brasov 2019 vor putea fi vazute la lucru cele mai recente echipamente ce inglobeaza inovatii Industry 4.0 si IIoT, iar companii expozante de top vor prezenta solutii pentru intreg lantul de productie.

Desfasurat in centrul tarii, intr-o zona foarte dezvoltata industrial, DEMO METAL atrage constant profesionistii si specialistii companiilor din Romania, fiind deja evenimentul central al industriei. Aici sunt prezentate solutiile la zi pe care le au furnizorii de masini-unelte, scule, echipamente, accesorii si solutii software pentru industria de prelucrare a metalelor. Totodata DEMO METAL stimuleaza dezbateri privind provocarile actuale ale domeniului si creeaza ocazii unice de networking.

DEMO METAL Brasov 2019 este locul de intalnire al profesionistilor din Romania si evenimentul ce contureaza perspectivele regionale ale industriei. Prin dezvoltarea continua si alinierea temelor abordate la tendintele din industria mondiala de profil, DEMO METAL este pe punctul de a deveni centrul evenimentelor din domeniu, din Europa de Est.

Mașini–unelte pentru prelucrări prin așchiere, cu electroeroziune și mașini–unelte pentru prelucrarea tablelor, țevilor etc.

• Mașini de tăiere cu laser, plasmă și cu jet de apă
• Mașini de debitat
• Scule așchietoare și scule prelucrarea tablelor
• Echipamente auxiliare pentru procesul de producție
• Aparatură de control (măsurare, achiziție și prelucrarea datelor), MMC
• Roboți, automatizări, acționări
• Echipamente de sudură automate și manuale
• Soluții software specific (proiectare, modelare, mașinare: CAD/CAM/PDM/PLM/ERP)
• Alte echipamente auxiliare, accesorii şi servicii pentru producţie
• Materii prime, materiale, semifabricate
• Lubrifianți, lichide de răcire
• Consumabile pentru sudură (electrozi, sârma de sudură etc.)
• Echipamente, instalații pentru pregătirea, tratarea și finisarea suprafețelor (tratamente termo-chimice, acoperiri de protecție, vopsire, spălare, șlefuire)
• Intralogistică
• Consultanță, soluții de finanțare, instruire
• Instituții de învățământ tehnic
NOU – Soluții ,,Smart Factory” (fabricație aditivă, digitalizarea producției, conectivitate, IIoT, Industria 4.0/Intralogistică, etc.).

Sunt asteptati sa participe toti specialistii si reprezentantii companiilor interesate de noutatile pe care furnizorii le ofera producatorilor de componente pentru industriile: AUTO, AERO, CONSTRUCTII DE MASINI, etc.

Despre organizator

Tehnic Media este editorul ,,T&T-Tehnica si Tehnologie”, revista premium care se adreseaza specialistilor si managerilor cu activitate in domeniul industrial. De asemenea, Tehnic Media este si organizatorul Demo Metal, cel mai important eveniment din Romania in domeniul prelucrarii metalelor, eveniment sprijinit de ACAROM – Asociatia Constructorilor de Automobile din Romania, AHK – Camera de Comert si Industrie Romano-Germana, CCIFER – Camera de Comert si Industrie a Frantei in Romania si de OPIAR – Organizatia Patronala din Industria Aeronautica Romana.

Testimoniale

 • digitalizarea
  SORIN POTERAȘ, DIRECTOR GENERAL SCHAEFFLER ROMÂNIA

  “Participarea la Demo Metal ediție de ediție deschide noi perspective de setare a propriului business. În acest moment digitalizarea reprezintă mai mult decat un trend, este o transformare globală, a patra revoluție industrială. Astfel, acest eveniment susține o tranziție de succes a proceselor de producție de la modalitațile clasice de operare la componentele digitale și automatizări. Participarea firmelor de top spune totul despre nivelul înalt la care a ajuns astăzi Demo Metal.”

 • Preh
  MIHAELA FORGACIU, MANAGER EXECUTIV PREH ROMÂNIA

  "Prin participarea  la acest eveniment, firma Preh își propune două ținte: pe de o parte, prezentarea soluției de interconectare a sistemelor pentru o fabrică ce are deja implementate anumite sisteme ERP și alte sisteme de comandă și control ale mașinilor/liniilor de fabricație, iar – pe de altă parte – pentru a cunoaște și alte soluții aplicabile și posibil de implementat în vederea creșterii nivelului de digitalizare și flexibilizare a organizației, reducerea planificării și a ciclurilor de producție, creșterea productivității și recuperarea mai rapidă a investițiilor în dezvoltare."

 • Industria 4.0
  FERRY GRINBERG, DIRECTOR GENERAL GREENBAU TEHNOLOGIE

  “Automatizarea și Industria 4.0 sau digitalizarea producției sunt următoarele salturi tehnologice care pot duce la o mai bună competitivitate a industriei românești în Europa. Viziunea noastră este să fim partenerul fiabil pe termen lung al companiilor moderne din România și să contribuim substanțial la dezvoltarea producțiilor inovatoare și cu valoare adăugată mare.”

 • Cad
  BÎRLOGEANU CLAUDIU, DIRECTOR GENERAL si ASOCIAT al CAD WORKS INTERNATIONAL

  "După atâția ani, Demo Metal a devenit pentru noi o tradiție. Participăm în fiecare an la ambele evenimente, Arad și Brașov, și de fiecare dată am fost mulțumiți de rezultatele obținute în urma participării. Din acest motiv, în 2019, am ales Demo Metal Brașov pentru a lansa pe piața tehnologiei inovatoare din România gama de imprimante 3D de la HP Inc. Din punctul de vedere al organizării Demo Metal, ne-am obișnuit cu serviciile de calitate oferite de către organizatori, cerințe care au corespuns așteptărilor noastre. Iar standardele ridicate plasează acest eveniment în rândul târgurilor mari de profil din Europa. Drept urmare, suntem extrem de mulțumiți și putem considera Demo Metal un partener de încredere!"

 • MARIUS PALTANEA, PROJECT MANAGER COUNT THINGS

  „Mulțumim Demo Metal pentru șansa de a ne prezenta aplicațiile de automatizare a numărării din poze și video către vizitatorii expoziției. De asemenea, suntem onorați și fericiți sa câștigăm locul 1 pentru cea mai interesantă aplicație!”

 • FLORIN CALIN, DIRECTOR GENERAL MITUTOYO ROMÂNIA

  „Mitutoyo România a aderat de la început la noul concept expozițional introdus de revista Tehnica și Tehnologie sub numele de Demo Metal, participând la edițiile din București, Arad sau Brașov. […] Atât pentru sistemul de măsurare prezentat în secțiunea specializată Industry 4.0, cât și pentru soluțiile din standul Mitutoyo România, […] am fost premiați cu Diploma de Onoare și Premiul II din cadrul firmelor care au expus la acest important târg internațional. Mulțumim încă o dată colectivului Demo Metal pentru inițiativele moderne introduse și promitem să participăm și pe viitor la expozițiile programate.”

 • DANIEL SIRMAN, GENERAL MANAGER ROBOTICS ABB ROMÂNIA

  „Suntem bucuroși pentru premiul obținut și pentru faptul că soluțiile și aplicațiile prezentate de ABB pentru fabrica viitorului s-au bucurat de apreciere, atât din partea vizitatorilor cât și a organizatorilor evenimentului din Brașov. Participarea ABB la Demo Metal - și mai ales în cadrul „Smart Factory” - a însemnat o experiență deosebită, o ocazie unică de a veni în contact cu parteneri cu potențial, deschiși către soluții de ultima generație în domeniu.”

Parteneri

Cu sprijinul

Cu sprijinul
Centru de evenimente Lux Divina Brasov
Address
Str. 13 Decembrie, nr. 96 (Fosta platforma Industriala Rulmentul), Brasov, 500146
 • Lux Divina
  Strada 13 Decembrie Nr. 96
 • 0754.076.700
  demometal@tehnicmedia.ro
Demo Metal
despre-demo-metal