Titlebar
HomeEditia DEMO METAL BRASOV 2017
Despre Demo Metal Brasov 2017

 • 2019
  Day 1
 • Smart Factory
08:30-09:15 ÎNREGISTRARE PARTICIPANȚI – OPENING COFFEE

09:15-09:30 DESCHIDERE FORUM

Adrian Sandu – Secretar General ACAROM
09:30-9:45 Adrian Sandu – Secretar General ACAROM
Sectorul auto din România și provocarea Industry 4.0

Dl. Adrian Sandu este Secretar General și membru în Consiliul Director al Asociației Constructorilor de automobile. Este licențiat în Relații Economice Internaționale și are o experiență de peste 20 de ani în industria auto.

Roxana Mînzatu
09:45-10:00 Roxana Mînzatu, Fost Ministru al Fondurilor Europene, Deputat de Brașov
Spre România digitală cu ajutorul fondurilor europene

Rareș Stănescu
10:00-10:15 Rareș Stănescu, Senior Manager, Technology Consulting, PwC România

Dl. Rareș Stănescu este Senior Manager în cadrul echipei de Technology Consulting a PwC România ocupându-se de identificarea și implementarea tehnologiilor de automatizare inteligente pentru clienții companiei. Cu peste 8 ani de experiență în proiecte IT, Rareș a lucrat în numeroase echipe internaționale pentru clienți din România, Cehia și Marea Britanie având roluri precum integration delivery lead, integration solution architect și delivery manager în multiple proiecte. Acesta este absolvent al Universității Politehnica din București fiind specializat în inginerie electrică și ingineria sistemelor de control.

Sorin Poteraș
10:15-10:30 Sorin Poteraș, Director General Schaeffler România
Digital Factory

Dl. Sorin Poteraș a preluat conducerea fabricii Schaeffler România, una dintre cele mai mari unități de producție a Grupului Schaeffler în 2017, dupa o experiență cumulată în peste 13 ani, la nivel internațional, în domeniul auto și industrial. Descrierea prezentării: Prin strategia de grup ,,Mobility for Tomorrow", Schaeffler isi propune in cadrul programului ,,Agenda 4 plus One”, simplificarea proceselor prin adoptarea de solutii inteligente (SMART). Digitalizarea și echipamentele IT moderne reprezintă o pârghie importantă pentru eficientizarea si gestionarea inteligentă a proceselor noastre. Digital Factory este termenul generic pentru o rețea cuprinzătoare de modele, metode și instrumente digitale - incluzând simularea și vizualizarea 3D a proceselor - integrate intr-un sistem de gestionare a datelor. Scopul său este planificarea, evaluarea și perfecționarea holistică a tuturor principalelor structuri, procese și resurse ale fabricii, plecand de la produs.

Werner Braun,
10:30-10:45 Werner Braun, Director General Caditec
Best practice în formarea profesională pentru Industry 4.0

Dl. Werner Braun este fondator al Caditec Group, format din 4 firme din domenii diferite de activitate: Caditec Automation – automatizări industriale, Nuarb – servicii de inginerie pentru industria aeronautică, Hawema Tooling – producție piese și componente și Nuarb Training Academy – formare profesională, fiind totodată implicat și în programe de instruire și formare profesională atât prin intermediul Nuarb Training Academy, cât și ca inițiator al Școlii Profesionale Germane Kronstadt (www.spg.ro).” Descrierea prezentării: Implementarea practică a unui laborator pentru formarea profesională în domeniul Industry 4.0. O aplicație practică și integrală Industry 4.0.

10:45-11:00 Q&A

11:00-11:30 DESCHIDERE OFICIALĂ DEMO METAL BRAȘOV 2019

Ionuț Țața
11:30-11:45 Ionuț Țața, Director General Iceberg & Digital Innovation Hub Leader și reprezentant CNIPMMR
Transformare digitală facilitată de Centre de Inovare Digitală (Digital Innovation Hub)

Dl. Ionuț Țața a înființat și conduce firma de consultanță și tehnologie Iceberg, și Clusterul pentru Inovare și Tehnologie – unul din Centrele de Inovare Digitală identificate de Comisia Europeană în România. În ultimii ani, Ionuț și echipa sa au inițiat și dezvoltat o serie de proiecte pilot pentru transformarea digitală a economiei românești: Digitalise SME – un program de expertiză tehnică gratuită în domeniul transformării digitale,  CUPA – un ecosistem de consultanță, training și coaching pentru dezvoltarea de modele de business digitale, InnoEnergy – reprezentarea în România a celui mai mare accelerator de start-up-uri din lume focalizat pe energie. În momentul de față dezvoltă o inițiativă regională pentru dezvoltarea inovării și facilitarea transferului tehnologic în rândul companiilor din regiune. Descrierea prezentării: Vom dezbate modul în care putem accelera dezvoltarea economică a regiunilor din România prin creșterea nivelului de inovare și de utilizare a noilor tehnologii în rândul companiilor manufacturiere.

Cristian Popescu
11:45-12:00 Cristian Popescu, Director General Stabilus România
Smart Factory - Digitalizare

Dl. Cristian Popescu este Inginer mecanic, absolvent TCM, secția Mașini-Unelte a Universității Transilvania din Brașov, promoția 1989. Având o experiență de peste 25 ani în industria Automotive, acesta este membru KMC Kaizen Manager Club România din 2010. Descrierea prezentării: Soluția Stabilus privind modalitatea de a culege/prelucra și afișa date din procesul de producție (de la mașina-unealtă), în speță indicatorul de performanță „OEE” și luarea deciziilor în timp real, în vederea utilizării la maxim a capacității. OEE = Disponibilitate x Rata calității x Rata de performanță a utilajului/liniei de fabricație. Afișarea pe un monitor la mașina-unealtă și într-un birou departe de proces, permite pe lângă vizualizarea indicatorului global de performanță OEE, a instrucțiunilor de lucru/standarde de curațenie, schimbare de reper, ungere, TPM boards/how it's made, training films etc.  

Cluster PrelMet Transilvania
12:00-12:15 Ioan Bele, Cluster PrelMet Transilvania
Adaptarea Clusterului PrelMet Transilvania la Industria 4.0

Dl. Dr. Ioan Bele face parte din rețeaua de experți a regiunii Dunării, fiind, de asemenea, expert UE în dezvoltare și inovare urbană.

Ferry Grinberg
12:15-12:30 Ferry Grinberg, Director General Greenbau Tehnologie
Diminuarea costurilor de producție prin optimizare smart

Dl. Ing. Ferry Grinberg este unul dintre vizionarii industriei prelucrării prin așchiere a metalelor din România, care a reușit în 15 ani de activitate, în cadrul companiei GreenBau Tehnologie SRL, ca fondator și CEO, nu doar să vândă mașini-unelte CNC Okuma ci să implementeze un întreg sistem industrial, firma GreenBau ajungând în 2016 să aibă 100% maşini utilaje conectate via internet pentru monitorizare și mentenanță sau instruire asistată. Descrierea prezentării: În contextul Industry 4.0, Connect Plan este soluția complet integrată Smart Factory de la OKUMA, ușor de conectat la mașini-unelte, monitorizare, analiză și optimizare sau planificare a întregii linii de producție sau a fabricii, analiză predictivă AI a operării mașinilor și prelucrării, eliminarea timpilor morți, optimizare a prelucrării, câștig în timp și bani.

12:30-12:45 Mihaela Forgaciu, Manager Executiv Preh România
Import automat de date din line controller sau baze de date mașină în sisteme ERP

Având peste 25 de ani de management și o bază solidă de cunoștințe - deopotrivă în inginerie și în administrarea afacerilor - Dna. Mihaela Forgaciu s-a concentrat întotdeauna pe motivarea echipelor și eficientizarea proceselor organizaționale, în final fiind satisfacute cerințele clienților și, implicit, dezvoltarea continuă a afacerilor. Descrierea prezentării: Această temă își propune să interconecteze sistemele diferite (sisteme de la producătorii mașinilor) cu sistemele ERP pentru un control mai bun al timpilor de fabricație, al stocurilor și al rezultatelor de ieșire.

Florin Moloșit
12:45-13:00 Florin Moloșit, Director General IFM Electronic România
Noua E-voluție digitală

Dl. Florin Moloșit posedă o experiență vastă în domeniul vânzărilor și a automatizărilor industriale, ocupând funcția de Managing Director în cadrul ifm electronic Romania, având o vechime de aproape 10 ani în această companie. Descrierea prezentării: Digitalizarea înseamnă date. Însă datele trebuie să ajungă la destinatarul potrivit sub formă de informație, motiv pentru care, pentru ifm, digitalizarea inseamna CLUI – Context – Locație – User – Informație. Senzorii și sistemele ifm vor transforma datele în informație necesară pentru a urmări acele procese care au un impact major în costurile de producție.

Leonard Rizoiu
13:00-13:15 Leonard Rizoiu, Managing Partner leoHR
Cum arată liderul digital și care este rolul lui în era digitală?

Dl. Leonard Rizoiu este un mix interesant de HR, business, antreprenoriat, digital transformation… Este absolvent de inginerie economică la București, dar și al unor studii postuniversitare ale unor universități internaționale (comunicare organizațională și dezvoltarea capitalului uman), pasionat de oameni, de lucrul cu aceștia, formator de opinie și implementator de inovații: printre primii utilizatori de social media în recrutare, proiecte de retenție (stay interview și exit interview), printre primii utilizatori de portaluri de joburi din România, susținător ar tranformării digitale și legătură în domeniul capitalului uman. Are, de asemenea, experiență și ca HR Manager în companii multinaționale, dar și ca specialist și consultant atât pe piața din România cât și experiență în mediul economic european și de peste ocean - Canada. Descrierea prezentării: Categoric, una dintre cele mai importante caracteristici ale liderului digital este să încurajeze procesele digitale folosind tehnologia pentru a moderniza procesele și strategia de business. Are o atitudine deschisă, capacitate mare de înțelegere și anticipează impactul disruptiv al noilor tehnologii. Actualizează constant cunoștințele cu privire la avansul tehnologiei și valorifică oportunitățile prin stabilirea unei direcții clare de dezvoltare a companiei. Identifică cele mai noi tendințe digitale, precum big data și cloud computing sau RPA (robotic process automation) și le integrează în modelul de business al companiei. Știe cum să creeze un echilibru între uman și digital și ghidează întreaga echipă cu pasiune și dedicare, lăsând la o parte modelul autoritar de leadership și, nu în ultimul rând, gândește diferit, își cunoaște propriile competențe și caută constant soluții creative și inovatoare.

13:15-13:30 Q&A

DEMO METAL
13:30-14:00 VIZITARE EXPOZIȚIE DEMO METAL

LUNCH & NETWORKING
14:00-15:00 LUNCH & NETWORKING

DEMO METAL
15:00-18:00 VIZITARE EXPOZIȚIE DEMO METAL

Pentru expozanti si vizitatori

Aflat la a VI–a editie, DEMO METAL este evenimentul etalon al industriei din Romania. Intr-o continua evolutie, fiecare editie deschide noi oportunitati de business companiilor participante, prin larga participare a vizitatorilor specialisti, din tara si din strainatate.

La DEMO METAL sunt prezenti cei mai importanti furnizori de masini-unelte, scule, echipamente, accesorii si solutii software pentru industria de prelucrare a metalelor. Aici sunt prezentate cele mai moderne si eficiente solutii pentru rezolvarea problemelor aparute in productie.

Participa la evenimentul central al industriei din Romania! Nu rata oportunitati de business! Fii la curent cu ultimele detalii, pentru a-ti organiza participarea!

BRAND-URI SI COMPANII LA DEMO METAL BRASOV 2017

Editia Demo Metal Brasov 2017

Expozanti
72
Vizitatori
1708
Numar companii vizitatoare
751
PREVIEW DEMO METAL BRASOV 2017

Testimoniale

 • digitalizarea
  SORIN POTERAȘ, DIRECTOR GENERAL SCHAEFFLER ROMÂNIA

  “Participarea la Demo Metal ediție de ediție deschide noi perspective de setare a propriului business. În acest moment digitalizarea reprezintă mai mult decat un trend, este o transformare globală, a patra revoluție industrială. Astfel, acest eveniment susține o tranziție de succes a proceselor de producție de la modalitațile clasice de operare la componentele digitale și automatizări. Participarea firmelor de top spune totul despre nivelul înalt la care a ajuns astăzi Demo Metal.”

 • Preh
  MIHAELA FORGACIU, MANAGER EXECUTIV PREH ROMÂNIA

  "Prin participarea  la acest eveniment, firma Preh își propune două ținte: pe de o parte, prezentarea soluției de interconectare a sistemelor pentru o fabrică ce are deja implementate anumite sisteme ERP și alte sisteme de comandă și control ale mașinilor/liniilor de fabricație, iar – pe de altă parte – pentru a cunoaște și alte soluții aplicabile și posibil de implementat în vederea creșterii nivelului de digitalizare și flexibilizare a organizației, reducerea planificării și a ciclurilor de producție, creșterea productivității și recuperarea mai rapidă a investițiilor în dezvoltare."

 • Industria 4.0
  FERRY GRINBERG, DIRECTOR GENERAL GREENBAU TEHNOLOGIE

  “Automatizarea și Industria 4.0 sau digitalizarea producției sunt următoarele salturi tehnologice care pot duce la o mai bună competitivitate a industriei românești în Europa. Viziunea noastră este să fim partenerul fiabil pe termen lung al companiilor moderne din România și să contribuim substanțial la dezvoltarea producțiilor inovatoare și cu valoare adăugată mare.”

 • Cad
  BÎRLOGEANU CLAUDIU, DIRECTOR GENERAL si ASOCIAT al CAD WORKS INTERNATIONAL

  "După atâția ani, Demo Metal a devenit pentru noi o tradiție. Participăm în fiecare an la ambele evenimente, Arad și Brașov, și de fiecare dată am fost mulțumiți de rezultatele obținute în urma participării. Din acest motiv, în 2019, am ales Demo Metal Brașov pentru a lansa pe piața tehnologiei inovatoare din România gama de imprimante 3D de la HP Inc. Din punctul de vedere al organizării Demo Metal, ne-am obișnuit cu serviciile de calitate oferite de către organizatori, cerințe care au corespuns așteptărilor noastre. Iar standardele ridicate plasează acest eveniment în rândul târgurilor mari de profil din Europa. Drept urmare, suntem extrem de mulțumiți și putem considera Demo Metal un partener de încredere!"

 • MARIUS PALTANEA, PROJECT MANAGER COUNT THINGS

  „Mulțumim Demo Metal pentru șansa de a ne prezenta aplicațiile de automatizare a numărării din poze și video către vizitatorii expoziției. De asemenea, suntem onorați și fericiți sa câștigăm locul 1 pentru cea mai interesantă aplicație!”

 • FLORIN CALIN, DIRECTOR GENERAL MITUTOYO ROMÂNIA

  „Mitutoyo România a aderat de la început la noul concept expozițional introdus de revista Tehnica și Tehnologie sub numele de Demo Metal, participând la edițiile din București, Arad sau Brașov. […] Atât pentru sistemul de măsurare prezentat în secțiunea specializată Industry 4.0, cât și pentru soluțiile din standul Mitutoyo România, […] am fost premiați cu Diploma de Onoare și Premiul II din cadrul firmelor care au expus la acest important târg internațional. Mulțumim încă o dată colectivului Demo Metal pentru inițiativele moderne introduse și promitem să participăm și pe viitor la expozițiile programate.”

 • DANIEL SIRMAN, GENERAL MANAGER ROBOTICS ABB ROMÂNIA

  „Suntem bucuroși pentru premiul obținut și pentru faptul că soluțiile și aplicațiile prezentate de ABB pentru fabrica viitorului s-au bucurat de apreciere, atât din partea vizitatorilor cât și a organizatorilor evenimentului din Brașov. Participarea ABB la Demo Metal - și mai ales în cadrul „Smart Factory” - a însemnat o experiență deosebită, o ocazie unică de a veni în contact cu parteneri cu potențial, deschiși către soluții de ultima generație în domeniu.”

Parteneri

  Cu sprijinul

  Centru de evenimente Lux Divina Brasov
  Address
  Str.13 Decembrie, nr. 96 (Fosta platforma Industriala Rulmentul), Brasov,500146
  • Lux Divina
   Strada 13 Decembrie Nr. 96
  • 0754.076.700
   demometal@tehnicmedia.ro
  Demo Metal
  editia-demo-metal-brasov-2017-demo-metal