Titlebar
Smart Factory V.2 la Demo Metal Brașov 2019

Cum a decurs proiectul Smart Factory la cea de-a doua ediție

Fie că este vorba despre oameni sau despre tehnologie, cu siguranță CONECTIVITATEA este elementul care leagă numeroase componente ale lumii de astăzi. Un lucru fără de care nu s-ar putea întâmpla multe dintre acțiunile noastre de fiecare zi sau din procesele complexe de producție ce pot fi regăsite în cadrul unor fabrici.

 

În noiembrie 2019, la Demo Metal Brașov, SMART FACTORY a avansat cu cea de-a doua sa versiune, având ca scop să vină în întâmpinarea celor interesați de depistarea și testarea celor mai moderne soluții smart pentru productivitate și formarea de conexiuni între specialiști, printr-un proiect inițiat de revista T&T-Tehnică și Tehnologie.

 

Am demarat acest proiect din dorința de a ajuta piața românească să adopte soluții de viitor, să ușureze procese care consumă bani și timp. La momentul lansării proiectului am avut încrederea și mindset-ul că facem ceva util și cu un ridicat potențial de dezvoltare. Nu am avut nevoie de mult timp să demonstrăm de ce proiectul Smart Factory merită să meargă înainte. Rezultatele au venit de la sine încă de la prima ediție. Peste 15 companii au ales să se implice în acest proiect la primele două ediții ale acestuia, iar feedback-ul primit din partea acestora a fost pozitiv, cu dorința de a continua colaborarea și la edițiile următoare.

 

A doua ediție Smart Factory a adus în fața vizitatorilor 6 companii din industrie, înarmate cu soluții și echipamente inovative cu posibilitatea interconectării, demonstrând în timp real beneficiile acestora.

 

Printre soluțiile pe care companiile din standul Smart Factory le-au prezentat la Demo Metal Brașov 2019 se regăsesc cele de interconectare a industriei cu inteligența artificială pentru suportul mentenanței predictive marca Bosch Rexroth; aparate de măsurare automatizată a diametrelor, care pot fi integrate în linia de producție, prezentate de către Mitutoyo România; tehnologia proactivă, ce învață obiceiurile consumatorului și se adaptează nevoilor sale de la Kaeser Kompressoren; mașina de măsură portabilă cu funcționare electrică ce poate fi plasată direct lângă CNC, datorită rezistenței în mediul ambiant – adusă de compania Italia Instruments. De asemenea, GreenBau Tehnologie, sub conceptul Smart Factory, a prezentat aplicația de prelucrări mecanice cu alimentare automată, cu robot. Aceasta este conectată la o mașină-unealtă OKUMA de ultimă generație cu sistem de programare propriu One Touch IGF, care lucrează în 3 axe simultan, fiind un CNC ce poate executa strunjire și frezare. În plus, pentru prima dată la Demo Metal BrașovABB România a prezentat robotul colaborativ YuMi, programat să reacționeze la acțiunile unor interlocutori umani (în pauze joacă chiar și șah!).

SMART FACTORY nu este doar un simplu stand, plasat într-o expoziție. SMART FACTORY este experiența ce însuflețește evenimentul DEMO METAL, ce aduce la suprafață unele dintre cele mai inovative soluții pentru ușurarea proceselor la nivel de producție.

 

Considerăm că pentru a adopta soluții inteligente avansate, industria are nevoie de câștigarea încrederii în acestea mai ales prin demonstrații practice, experiențe real-time și simulări ale proceselor de producție îmbunătățite cu ajutorul soluțiilor Industry 4.0. Standul Smart Factory oferă exact acest lucru. Aducem împreună companiile cu soluții inteligente, ajutăm integrarea acestora în demonstrații la fața locului și creăm cadrul pentru viitoare colaborări între companiile expozante. Conectivitatea, cea tehnică M2M, are la bază și este stimulată anterior de cea umană, profesională.

 

Industry 4.0 se bazează pe soluțiile complementare ale mai multor tipuri de furnizori. Suntem de părere că am creat contextul potrivit, din care toată lumea are de câștigat, ajutând companiile din industrie să descopere cele mai noi soluții și echipamente și încurajând adoptarea și aplicarea soluțiilor Industry 4.0 în industria din România.

 

Suntem în plină pregătire a Smart Factory V.3, așadar vă invităm la Demo Metal Vest 2020 – 26-29 Mai pentru a descoperi soluțiile ce vor revoluționa viitorul fabricilor tradiționale!

Declarațiile participanților

“Suntem bucuroși pentru premiul obținut și pentru faptul că soluțiile și aplicațiile prezentate de ABB pentru fabrica viitorului s-au bucurat de apreciere, atât din partea vizitatorilor cât și a organizatorilor evenimentului din Brașov.

Participarea ABB la Demo Metal – și mai ales în cadrul “Smart Factory” – a însemnat o experiență deosebită, o ocazie unică de a veni în contact cu parteneri cu potențial, deschiși către soluții de ultimă generație în domeniu.”

“Suntem foarte onorați de aprecierea publicului vizitator la târgul Demo Metal Brașov 2019. Pe această cale am dori să le mulțumim organizatorilor Demo Metal, care au făcut posibil ca vizitatorii să poată vedea în afara produselor standard ale companiilor expozante niște concepte și soluții de ultimă ora pentru industria 4.0. Conceptul de a realiza un stand Smart Factory în cadrul târgului este unul îndrăzneț , cu impact major asupra vizitatorilor care astfel pot pătrunde în lumea plină de noutăți ale automatizării proceselor, industria de mâine care va funcționa pe baza IoT – internetul lucrurilor. Acest concept ne ajută și pe noi să vedem care este abordarea companiilor expozante, ceea ce face posibile colaborări ulterioare pentru soluții complexe de viitor. Vă mulțumim Demo Metal.”

“Smart Factory este un proiect futurist, ce reușește să scoată în evidență și să prezinte noile tendințe tehnologice.

PARTENERI SMART FACTORY

PARTENERI DEMO METAL

CU SPRIJINUL

  • Lux Divina
    Strada 13 Decembrie Nr. 96
  • 0754.076.700
    demometal@tehnicmedia.ro
Demo Metal
forumul-fabricaia-inteligent-demo-metal