Mitutoyo Romania apartine 100% Corporaţiei Mitutoyo - prin Mitutoyo Europe Si reprezinta exclusiv produsele acestei coorporatii

Scopul clar și fără compromisuri care ne permite să vă oferim cel mai bun produs de calitate și valoare, disponibil oriunde în lume, a reprezentat motto-ul corporației Mitutoyo, de la începuturile sale modeste în 1934, devenind astăzi primul furnizor de echipamente metrologice din lume.

Luând în considerare inclusiv departamentele de dezvoltare, producție și de vânzări, corporația operează în peste 100 de țări. Doar în Japonia, Mitutoyo operează două site-uri de dezvoltare, 10 unități de producție, două institute de metrologie, cinci laboratoare de calibrare, șapte centre de servicii și șapte Centre de soluții M³, în plus față de sediul central din Kawasaki și birourile de vânzări.

La nivel internațional, Grupul Mitutoyo are o prezență majoră în aproape 40 de țări, cu mai mult de 80 de sucursale și rețele de distribuitori la nivel național, 65 de Centre de soluții M³, 17 site-uri de producție, șase laboratoare de cercetare și dezvoltare, 12 institute de metrologie și 20 de laboratoare de calibrare. În plus, există reprezentanți Mitutoyo în aproximativ 60 de alte țări.

Această infrastructură extinsă la nivel mondial înseamnă că clienții noștri beneficiază de sprijin local asigurat și consultanță tehnică la nivel mondial, și de rezervă logistică pentru păstrarea echipamentului de măsurare vital în funcționarea eficientă și profitabilă, cu un minim de timp nefuncțional, oriunde ar fi aceștia. Acest lucru este deosebit de important pentru clienții noștri din companiile multinaționale, care au nevoie de același nivel de suport și pentru partenerii și furnizorii lor din țări străine, la fel ca cel primit de la Mitutoyo de ei înșiși.

Denumire și filozofie

Denumirea Mitutoyo

Numele japonez al corporației Mitutoyo se traduce cu aproximație ca „abundența a trei elemente” și vine de la prudență, bonomie și putere, atitudinile atât de mult stimate de către fondatorul companiei, domnul Yehan Numata.

Aceste concepte centrale ale gândirii lui Yehan Numata au fost complementate de aspecte ale filozofiei occidentale cu care acesta s-a întâlnit atunci când a studiat științe economice în SUA.

Potrivit Yehan Numata, fiu al unui stimat preot de templu japonez, ființele umane ar trebui să aibă trei calități: sensibilitate, bun-simț și putere. El a înțeles sensibilitatea drept capacitate de observare exactă, bunul-simț drept compasiune și bunăvoință față de cel apropiat, în timp ce puterea a fost necesară pentru a îndeplini în mod eficient cerințele identificate corect.

Aceste trei trăsături umane indispensabile au fost, de asemenea, stabilite ca elementele de bază pentru filozofia sa de afaceri și transformate în pregătire pentru inovare, corectitudine generală și orientare spre viitor – trei virtuți cruciale pentru a face bine ca ființă umană și pentru obținerea succesului în afaceri.

Numărul trei, care în limba japoneză se pronunță „Mitu” sau „Mitsu”, este un număr cu o importanță crucială în cultura și în religia japoneză, de exemplu în ceea ce privește enumerarea elementelor religioase.

Aceasta explică, de asemenea, de ce multe denumiri de companii includ silaba „Mitu”, la fel cum este cazul și cu numele nostru.

Filozofia Mitutoyo

Filosofia corporației Mitutoyo este, în esență, că organizația și angajații nostru își asumă perpetuarea „valorilor de bază”. Acesta unește toate companiile Mitutoyo și angajații lor din întreaga lume într-o înțelegere și angajare comună.

Spiritul întemeietor

De a contribui la bunăstarea oamenilor prin sprijinirea şi promovarea unei înţelegeri conform valorilor budiste.

De a vedea că Mitutoyo excelează în domeniul său de expertiză şi în conducerea afacerilor sale, în întreaga lume.

Principiile noastre de management

Pentru a contribui la bunăstarea societăţii prin tehnologii de măsurare de precizie.

Ne vom conduce afacerile bazându-ne pe următoarele valori:

Furnizarea de soluţii inginereşti pentru a sprijini dezvoltarea afacerilor clienţilor noştri.

Contribuţia globală la avansarea competenţelor de măsurare industrială.

Cultivarea de relaţii sănătoase şi o prosperitate comună cu partenerii noştri de afaceri.

Sprijinirea şi promovarea păcii globale, a fericirii omului şi a armoniei cu mediul înconjurător.

Aplicarea de practici de afaceri care reflectă integritatea Mitutoyo ca brand recunoscut în întreaga lume.

Susţinerea unei culturi corporatiste vibrante care inspiră o pasiune a personalului nostru de a da tot ce-i mai bun din ei… pentru a fi cei mai buni.

Motto-ul nostru corporatist

„Mediu bun, oameni buni, tehnică bună”

Principiile călăuzitoare

„Sinceritatea, gândire, spirit determinat”

Cod etic

Codul de conduită etică al Grupului Mitutoyo stabilește pe mai departe criterii etice de judecată și se asigură că directorii și angajații grupului Mitutoyo le respectă în fiecare aspect al activităților lor corporative. Noi, cei de la grupil Mitutoyo, vom conduce operațiunile noastre într-o manieră care respectă Codul de conduită etică și alege, fără excepție, modul etic de abordare ori de câte ori este necesară luarea unei decizii de afaceri care implică un conflict între profit și etică.

Produse

Maşinile de măsurat în coordonate 3D , de la Mitutoyo, sunt disponibile într-o varietate mare de dimensiuni şi clase de precizie, acoperind practic toate aplicaţiile de măsurare de precizie 3D. Fiecare reprezintă o investiţie excelentă în termeni de productivitate, versatilitate, calitate a manufacturii, instruire asociată adecvată şi servicii de service.

Fiecare componentă a maşinii e proiectată cu cele mai recente tehnici CAD, asigurând o performanţă maximă, şi e produsă din materiale cât mai potrivite cu destinaţia de uz, asigurând o longevitate garantată, slujindu-se de expertiza tehnologică de neegalat a unui lider mondial în metrologie.

Datorită unei game largi de sonde de contact şi fără contact, e posibilă efectuarea a numeroase tipuri de măsurări, toate susţinute de un program analitic software de interpretare în timp util a rezultatelor, ceea ce e esenţial pentru a ţine pasul cu ritmul rapid al producţiei din ziua de astăzi.

Sistemele de măsurare a formei Mitutoyo sunt disponibile pentru a evalua în mod eficient forme complexe, de la cele radiale la cilindrice, de la plate la compus curbate, inclusiv factorul vital de rugozitate a suprafeței. Fiecare sistem reprezintă o investiție excelentă în ceea ce privește productivitatea, versatilitatea, calitatea de construcție, instruire și servicii de sprijin.

Fiecare componentă a sistemului e concepută utilizând cele mai recente tehnici de proiectare CAD, pentru a asigura performanţa maximă şi manufacturarea din materialele cele mai potrivite pentru scopul ei, asigurând o longevitate garantată, bazată pe o expertiză tehnologică de neegalat a unui lider mondial în domeniul metrologiei.

Sondele de contact folosite sunt unic adecvate pentru metoda de măsurare şi au o sensibilitate uimitoare şi o acurateţe pe sarcină de lucru, în timp ce un software de analiză dedicat interpretează rezultatele de măsurare în timp util, ceea ce este esenţial pentru producţia în ritm rapid a zilelor noastre.

Sistemele de măsurare Mitutoyo Non- Contact tip Vision sunt disponibile într-o gamă largă de dimensiuni și clase de precizie, pentru a acoperi practic toate cererile de măsurare de precizie 2D și 2½D, unde fiecare sistem reprezintă o investiție excelentă în ceea ce privește productivitatea, versatilitatea, calitatea de construcție, instruire și servicii de sprijin.

Fiecare componentă a sistemului e concepută utilizând cele mai recente tehnici de proiectare CAD, pentru a asigura performanţa maximă şi manufacturarea din materialele cele mai potrivite pentru scopul ei, asigurând o longevitate garantată, bazată pe o expertiză tehnologică de neegalat a unui lider mondial în domeniul metrologiei.

În plus față de sonda optică integrată, de înaltă performanță, pe unele sisteme sunt disponibile sonde de contact ce permit o gamă extinsă de aplicații de măsurare. Software-ul de analiză dedicată interpretează rezultatele măsurătorilor în timp util, esențial pentru a ține pasul cu producția competitivă de astăzi.

Instrumentele de masurare clasice cum ar fi sublere digitale sau cu cadran, cu posibilitate de transmitere de date sau fara, micrometrele digitale sau cele mecanice, comparatoarele digitale sau cele cu cadran etc.  sunt coloana vertebrală a industriei de măsurare iar Mitutoyo oferă o gamă completă care acoperă, practic, toate cerinţele, fie că este vorba o aplicaţie ce necesită doar un şubler de bază, fie că toleranţele sunt atât de strânse încât este necesar cel mai precis şi cu cea mai mare rezoluţie micrometru de mână de pe piaţă.

Fiecare componentă a unui produs este concepută folosind cele mai recente tehnologii de proiectare CAD, pentru a se asigura performanţa sa maximă şi pentru a fi manufacturată din cele mai potrivite materiale care să asigure o longevitate garantată, bazată pe expertiza tehnologică de neegalat a unui lider mondial în metrologie.

Ieșirea de date este disponibil la cele mai multe instrumente DIGIMATIC pentru imprimare și stocare a rezultatelor măsurătorilor independent, folosind un procesor de date dedicat, sau pentru transfer ulterior prin cablu sau de interfață fără fir la sistemele SPC distribuite ce rulează software-ul Mitutoyo de analiză.

Software SPC – Measurlink Real Time

 

este un program statistic de control de proces oferit de Mitutoyo.

 

Mitutoyo este cunoscut in toata lumea mai degraba pentru productia de instrumente de masura de inalta clasa. Dar Mitutoyo incearca sa vina in intampinarea utilizatorilor cu solutii complete in procesul controlului calitatii , si ofera utlizitatorilor pe langa instrumente programe complete de SPC cum este si Measurlink. Measurlink este un program dezvoltat de Mitutoyo USA , de mai mult de 10 ani de zile, unde isi au originea dealtfel programele SPC.  Cresterea rapida a sectorului indutrial, mai ales in domeniul auto,  a  generat necesitatea  de a colabora  intre diverse companii straine astfel a devenit necesar standardizarea controlului calitatii  si obligat a rezultat un proces standard a calitatii ISO9000 valabil peste tot in lume , ulterior devenind ISO9001. Programul statistic de control de proces Measurlink asigura prin modulele sale de Process Manager, Process Analyzer, Gage R&R , Gage management un program complet SPC  respectand standardului ISO9001 , pentru toate companiile care se respecta.

In dreapta cateva exemple despre cum si ce poate oferi Measurlink. Sau puteti vizita site-ul www.measurlink.com .

https://www.youtube.com/watch?v=2EICW4WCUR0